Najaarssymposium 2022 No Cows today1Op 20 april 2023 vond het Lustrumsymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij SmaakPark te Ede.

Op deze bijzondere dag staken we de handen uit de mouwen en hebben we ons eigen diner op unieke wijze met de collega’s van SmaakPark Ede bereid. We gingen aan de slag met texturen, smaakontwikkelingen, ruiken, proeven en maakten bijzondere gerechten.

Daarnaast hebben we kunnen luisteren naar verschillende lezingen over smaak maken met microben; hoe texturen onze sensorische ervaring beïnvloeden en de productontwikkeling van desserts voor de horeca markt.

Tevens is tijdens dit symposium Tineke van der Haven benoemd tot Erelid van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde.

Najaarssymposium 2022 No Cows today1Op 6 oktober 2022 vond het Najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats bij Kaasmakerij Henri Willig te Katwoude.

Melkverwerkers deelden tijdens het najaarscongres bij Henri Willig hun kennis en ervaring bij de ontwikkeling van hun producten van niet-koemelk. Verschillen in de samenstelling van niet-koemelk hebben impact op de structuur, de smaak en geur en de voedingswaarde van de producten.