De inschrijvingen voor dit evenement zijn inmiddels gesloten. We zien u graag op een volgend symposium.
Op 10 oktober 2019 vindt het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats in Nijkerk.
Na afloop wordt ‘s avonds de Gouden Kaasboor voor de 60ste keer uitgereikt. Vanwege dit jubileum wordt dit symposium in samenwerking met NNKC (Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours) georganiseerd. Opgeven voor dit symposium voorafgaandaan deze feestelijke avond kan via deze site (zie hieronder). Opgeven voor de kaaskeuringen is mogelijk, en daaraan gekoppeld een toegangskaart voor de uitreiking, via www.nnkc.nl.
We gaan ons verdiepen in de verschillende smaken van kaas. Wat is smaak eigenlijk, en hoe kan smaakperceptie worden beïnvloed? Om de smaken beter te doorgronden wordt ook uitgelegd waar op te letten bij het uitvoeren van een goede panel test. De smaak van kaas zit complex in elkaar, en kan op verschillende manieren worden gestuurd in het kaasproces. Dit wordt vanuit de theorie, én de praktijk beschouwd.
Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)
12:00 – 13:00 Inloop inclusief broodjes
13:00 – 13:30 Algemene Ledenvergadering
13:30 – 13:50 Opening symposium
13:50 – 14:40 De wetenschap achter de keuze voor een specifieke kaas. Martin de Munnik, Neurensic Amsterdam
14:40 – 15:10 Meten is weten, hoe (s)maken we kaassmaak? Catrienus de Jong, NIZO
15:10 – 15:40 Koffie en thee
15:40 – 16:10 Kaas-gebreken beter uitgelegd. Gea van der Puijl, Zuiveladvies
16:10 – 17:00 De smaken van kaas (incl proeverij). Hein van Valenberg, WUR.
17:00 – 18:00 Borrel
18:00 Diner, voor degenen die zich hiervoor hebben aangemeld.