Voorjaarssymposium 2019: "Enzymen: geknipt voor de zuivel"
In de zuivel wordt veelvuldig gebruik gemaakt van enzymen. We kunnen ze inzetten om specifieke functionele, sensorische of nutritionele doelstellingen te bereiken. Kaas zouden we niet kennen zonder enzymen. Maar ook nieuwe producten worden mogelijk gemaakt door enzymen, zoals lactosevrije melk, of kindervoeding met functionele koolhydraten. Ook bevat melk zelf verschillende enzymen. Liggen daar eigenlijk nog kansen? Tijdens dit symposium bij DSM in Delft gaan we hier dieper op in.
Schrijf je snel in. Het aantal plaatsen is beperkt!
Programma (verdere details volgen nog):
10:00 - Ontvangst met koffie en thee bij DSM, Alexander Fleminglaan 1 te Delft
10:30 - Welkomstwoord voorzitter
10.45 - Lezing 1 - Enzymen in (rauwe) melk (Peter de Jong, Principal Scientist Processing, NIZO)
11:15 - Lezing 2 - Trends – markt (Pim van Hee, Innovatiemanager, DSM)
12:00 - Lunch
13:00 - Algemene ledenvergadering
13:30 - Lezing 3 - Galacto-Oligosacchariden (GOS) in kindervoeding (Dr. Bas Kuipers, R&D Project Leader, FrieslandCampina)
14:00 - Lezing 4 – Reiniging dmv enzymen (spreker volgt)
14:30 - Pauze
15:00 - Lezing 5 - Enzymen in kaas (Gert van de Hoven, Product and Application Specialist Cheese, DSM)
15:30 - Rondleidingen
17:00 - Borrel (alcoholvrij)
18:00 - Einde symposium
Evenement Eigenschappen
Datum | 11 april 2019 |
Einddatum | 11 april 2019 |
Registratie Startdatum | 08-feb-2019 |
Max. deelnemers | 80 |
inschrijven kan tot | 28 maart 2019 |
Prijs per persoon | Niet leden € 65. Leden €40. Studenten en gepensioneerde leden € 20. Ere-leden gratis. |
Locatie | DSM Food Specialties |