Cold Cases in Cheese - Breinbrekers in de kaasproductie - Najaarssymposium 2024
Met trots nodigen we u uit voor het najaarssymposium van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde op donderdag 17 oktober 2024 bij de CONO Kaasmakers in Westbeemster:
Cold Cases in Cheese – Breinbrekers in de kaasproductie
In samenwerking met CONO Kaasmakers zullen ons gaan verdiepen in de kaasproductie, te weten in de zogenoemde breinbrekers die (nog steeds) in de kaaswereld spelen, denk hierbij aan boterzuur, luchtranden en het gebruik natamycine.
Het symposium vindt plaats bij: CONO Kaasmakers aan de Rijperweg 20, 1464 MB te Westbeemster
Programma
13:00 – 13:30 Inloop met koffie en thee
13.30 Start symposium - Introductie CONO Kaasmakers
13.45 ALV
14.00 Presentaties Herwig Bachmann (NIZO); Harrie Spijkerman (Tetra Pak) en Julius Tertilt & Claudia Osorio (Lanxess)
16.15 Rondleiding CONO
17.30 Einde symposium - Borrel
18.00-19.30 Diner
De kosten van het symposium (incl. koffie en thee en diner) bedragen €55 voor leden, €80 voor niet leden, €20,- voor studenten en ereleden zijn gratis.
Bent u nog geen lid? Meldt u zich eerst hier aan als lid! Daarna kunt u zich als lid registreren voor het symposium.
Presentatie 1: Boterzuurproblematiek in kaas – oorzaken en oplossingsrichtingen (NL)
Herwig Bachmann - NIZO
Herwig is Principle Scientist fermentatie bij NIZO en Assistant Professor aan de Faculty of Science, groep Systems Biology, van de VU AmsterdamSamenvatting: De presentatie zal een overzicht zijn de problematiek, en gevolgen voor kaaskwaliteit, van de bron (boerderij) tot het product kaas.
Presentatie 2: Luchtranden in kaas (NL)
Harrie Spijkerman - Tetra Pak
Harrie is al vele jaren technoloog bij Tetra Pak.Samenvatting: In deze presentatie wordt uitgelegd waarom luchtranden in kaas een probleem zijn. We gaan uitgebreid in op de oorzaken, maar kijken stiekem ook naar oplossingen!
Presentatie 3: Nagardo® Natural Guardian for Beverage & Food - Protecting Cheese Surfaces from Mold (EN)
Julius Tertilt - Lanxess
Julius Tertilt is a business chemist with over 10 years of experience in the chemical industry. He has held various roles throughout his career and currently works as a Senior Product Manager for Beverage and Food at Lanxess, where he focuses on managing and developing innovative products like Nagardo®.Claudia Osorio - Lanxess
Claudia Osorio is a food scientist with a background in R&D and Quality Management in the food industry. Since December 2022, she has been with Lanxess as Business Development Manager for Nagardo®, focusing on expanding its applications in the food sector.Samenvatting: In this presentation, we will discuss Nagardo® as a natural antimicrobial solution for the food and beverage industry. We will focus on its effectiveness in protecting cheese surfaces from mold growth, offering a natural alternative to traditional preservatives.
Evenement Eigenschappen
Datum | 17 oktober 2024 |
Einddatum | 17 oktober 2024 |
inschrijven kan tot | 10 oktober 2024 |
Max. deelnemers | 100 |
Prijs per persoon | €55 voor leden, €80 voor niet-leden, €20 voor studenten, ere-leden gratis. |
Locatie | CONO Kaasmakers |