During the spring symposium of the Association for the Advancement of Dairy Science, on the 19th of April 2018, the Pieter Waalstra award was handed out for the fourth time. The winner was dr. Stephan Nöbel from the University of Hohenheim in Germany. He produced a PhD thesis with the title. “Dairy Microgel suspensions: principles, phenomena, and models at different structural levels”.


Tijdens het voorjaarssymposium van het Genootschap ter Bevordering van de Melkkunde is op 7 April 2016 al weer de derde Pieter Walstra prijs uitgereikt. De winnaar was Dr. Alina Sonne en volgens de jury stak zij met kop en schouders boven de rest uit wat de keuze voor de jury makkelijk maakte. Haar afstudeer scriptie had als titel “Microand macro-structural matrix properties as modulator for creamy perception in yogurt systems” (Micro en macro structuur product eigenschappen als voorspeller van romigheid in yoghurt). Met deze scriptie is Alina in 2014 afgestudeerd aan de Universiteit van Hohenheim (Duitsland).

De Pieter Walstraprijs is dit jaar gewonnen door Dr. Eveline Fredrick. De Vlaamse voedingswetenschapper die verbonden is aan de universiteit van Gent kreeg de prijs uitgereikt tijdens het voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde in Wageningen.

Kirsten Kastberg Møller heeft de Pieter Walstra-prijs 2014 ontvangen vanwege haar onderzoek naar de reductie van zout in cheddar kaas.

Het proefschrift dat zij over dit onderwerp geschreven heeft was volgens de jury de beste internationale wetenschappelijke publicatie over zuivelonderzoek. De jury was vol lof over de wijze waarop de Deense onderzoekster wetenschappelijke diepgang heeft gecombineerd met praktische toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie. Kirsten Kastberg Møller is verbonden aan de universiteit van Kopenhagen.