Leden login

  • Home
  • P. Walstra prijs

Pieter Walstra prijs 2016 voor Alina Sonne


Tijdens het voorjaarssymposium van het Genootschap ter Bevordering van de Melkkunde is op 7 April 2016 al weer de derde Pieter Walstra prijs uitgereikt. De winnaar was Dr. Alina Sonne en volgens de jury stak zij met kop en schouders boven de rest uit wat de keuze voor de jury makkelijk maakte. Haar afstudeer scriptie had als titel “Microand macro-structural matrix properties as modulator for creamy perception in yogurt systems” (Micro en macro structuur product eigenschappen als voorspeller van romigheid in yoghurt). Met deze scriptie is Alina in 2014 afgestudeerd aan de Universiteit van Hohenheim (Duitsland).

Continue Reading

Pieter Walstra prijs 2014 voor Kirsten Kastberg Møller

Kirsten Kastberg Møller heeft de Pieter Walstra-prijs 2014 ontvangen vanwege haar onderzoek naar de reductie van zout in cheddar kaas.

Het proefschrift dat zij over dit onderwerp geschreven heeft was volgens de jury de beste internationale wetenschappelijke publicatie over zuivelonderzoek. De jury was vol lof over de wijze waarop de Deense onderzoekster wetenschappelijke diepgang heeft gecombineerd met praktische toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie. Kirsten Kastberg Møller is verbonden aan de universiteit van Kopenhagen.

Continue Reading

Pieter Walstraprijs 2012 voor Dr. Eveline Fredrick

De Pieter Walstraprijs is dit jaar gewonnen door Dr. Eveline Fredrick. De Vlaamse voedingswetenschapper die verbonden is aan de universiteit van Gent kreeg de prijs uitgereikt tijdens het voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde in Wageningen.

Continue Reading

Secretariaat

Natalie Hotrum

NIZO food research BV
Postbus 20
6710 BA Ede

 

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redactie

Willem van Middendorp


e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lidmaatschap

Voor slechts 20 euro per jaar bent u lid van Het Genootschap.

  • Toegang tot het besloten gedeelte van de website;
  • Deelname aan symposia tegen gereduceerd tarief;
  • Ontvangen van onze periodieke nieuwsbrief.

Interesse? Meld u aan bij de secretaris!